Jeg heter Aida I. Kjerstad Urkedal og er faglært fotograf

 

er født 1975, gift med Svein, og sammen har vi fire barn i alderen 3, 5, 7 og 11 år. Siden 2003 har jeg vært selvstendig næringsdrivende som fotograf. Har flere premierte bilder på utstilling, men det er fornøyde kunder som er motivasjonen.
Det som gjør meg lykkelig som fotograf, er den positive tilbakemeldingen fra mine kunder. Jeg har erfart at gjennom mitt arbeid kan hjelpe andre til å få et bedre selvbilde. Å bli fotografert handler om å bli sett. En god fotograf må kunne lese ulike mennesketyper. Et godt bilde oppstår i et møte mellom den bak kamera og den foran kamera. Selve kamera er ikke avgjørende. Som fotograf ønsker jeg å utstråle en trygghet slik at den andre tør å vise sine autentiske følelser. Så for å lykkes som portrettfotograf, har jeg også måtte være villig til å by på meg selv en hel del. Og så setter jeg av god tid til hver kunde, her er det ingen samlebåndsmentalitet!

Hva inspirerer meg til å gjøre en god jobb som fotograf?
Været på Sunnmøre var for meg før en fiende. Nå har vi fått et stormfullt og lidenskapelig forhold med å få og ta. Jeg har lært meg å sette pris på nyansene av gråtoner i skylaget, de gjør seg bra på bildene.
Barna mine inspirerer meg og minner meg på å leke mer i livet!
At du som kunde tør å stole på meg!

Hvorfor skal du bruke tid og penger på å gå til fotograf?

Verden er i konstant bevegelse. Min jobb er å fryse tiden og stoppe opp ved små øyeblikk av tid og overføre dem til bilder. Vi fyller våre album og datamaskiner med bilder. Opplevelser, høydepunkter, hverdagslige hendelser og familiebilder. Vi rammer inn og henger portretter på veggen. Bildene er en bekreftelse på vår kjærlighet, våre venner og familie er med og skaper vår identitet. Bilder er med og gir oss et hjem- en tilhørighet!

Aidafoto studio ble bygd i 2009 og er en praktfull betongkloss på gode 100 kvm . Det innbydende studioet ligger midt mellom Moa og Ålesund. I studioet tilbyr jeg i hovedsak portrettfotograferinger til gravide, nyfødte, babyer, barn, konfirmanter, familier, bryllup , utdrikningslag og næringsliv .
Jeg har mange års erfaring med bildebehandling , redigering og printing.
I mitt fotografiske verksted produserer vi også fotokort, bildebøker og forstørrelser i eksklusive og holdbare kvaliteter som for eksempel laminat, pleksiglass, lerret og aluminium .
I studio møter du 2 kjekke fjes når du kommer;
Aida I. Kjerstad Urkedal, fotograf
Og Lene C. Langvatn, fotograflærling ( 2012-)

Min «fotografiske reise»:
1988- fikk tilgang til eget mørkerom og speilreflekskamera av min far, og fotointeressen ble raskt en lidenskap
1994-1995- jobbet som flyfotograf i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane
1996-1998- tok diverse «strøjobber» og reiste til «alle fire verdenshjørner» for å se verden og ulike folkeslag gjennom et helmanuelt Fujica
1998-2003- medeier og daglig leder i Elite Foto på Moa
2003- startet som selvstendig næringsdrivende fotograf. Deltok på diverse fotografiske workshop i inn- og utland. Har drevet i hovedsak med portrettfotografering, men har også gjort en del reportasjefotograferinger gjennom årene for kjente magasin som KK, Cosmopolitan, Gravid, Foreldre og Barn, Eva og Økonomisk Rapport.
2006- ble medlem i PPA- Profesionell Photographers of America
2008- ble medlem i NFF, Norges Fotografforbund
2009- bygde eget studio og fotolidenskapen fortsatte å være en levevei.
2012- besto teoretisk prøve i fotograffaget, ble godkjent lærebedrift, og ansatte Lene Cathrin Langvatn som lærling
2013- Feirer 10 årsjubileum!

Takk for at du tok deg tid til å lese om meg og mitt arbeide. Håper å se akkurat deg på den andre siden av mitt kamera.

Fotograf Aida Kjerstad Urkedal

Fotostudio:
Lerstadveien 212
Ålesund, Norway

Om